Alternative indgange til FritForum?

Her kan du finde hjælp til diverse funktioner i FritForum - alt fra "Hvordan kommer jeg ind til FritForum?" til hjælp til søgefunktioner og meget andet.
Besvar
admin
Administrator
Indlæg: 236
Tilmeldt: man 19. okt 2015 13:01
Fulde navn:
By:
Telefon 1:
Telefon 2:
Bilmærke:
Camper mærke:
Model:
Ã…rgang: 0

Alternative indgange til FritForum?

Indlæg af admin »

Der er flere måder at komme ind til FritForum på. Mange vælger at gå ind på https://www.dfac.dk og derfra klikke sig videre til FritForum. Men der er flere andre løsninger. Nedenstående forudsætter at, du arbejder på en Windows PC, men samme muligheder eksisterer også på andre enheder som Android tablets og telefoner.

Åben din browser (det program du bruger til at gå på internettet med, f.eks. Internet Explorer, Edge eller Google Chrome), og i adressefeltet taster du: https://www.dfac.dk/fritforum. Så havner du direkte på forsiden af FritForum.

Du kan også åbne FritForum direkte i forskellige søgninger så du f.eks. ser alle de indlæg du endnu ikke har læst, eller alle aktive emner, eller nye indlæg osv. Så skal du blot skrive følgende links ind i din browser:

Ulæste indlæg: "https://www.dfac.dk/fritforum/search.ph ... nreadposts"
Dine indlæg: "https://www.dfac.dk/fritforum/search.ph ... =egosearch"
Nye indlæg: "https://www.dfac.dk/fritforum/search.ph ... d=newposts"
Ubesvarede indlæg: "https://www.dfac.dk/fritforum/search.ph ... unanswered"
Aktive emner: "https://www.dfac.dk/fritforum/search.ph ... ive_topics"

Nu er disse lange links svære at huske, og besværlige at skrive ind hver gang, så det er der også løsninger på.

1. Du kan lave en genvej på dit skrivebord, så alt du skal gøre er at dobbelklikke på ikonet, og FritForum åbner der hvor du ønsker det.
Du starter med at gå ud på dit skrivebord (det er dit skærmbillede når du ikke har nogle programmer kørende) og der højreklikker du et tilfældigt sted på skærmen. Nu dukker der en menu op noget lignende denne:
2016-05-24.png
Vælg "Ny" og vælg så "Genvej". Så dukker dette vindue op.
2016-05-24 (1).png
Her enten skriver du, eller endnu nemmere, kopierer en af de ovenstående links ind i feltet "Angiv hvor elementet er placeret". Lad os forestille os det er linket til Ulæste indlæg du vil bruge. Kopiering foregår ved, at du markerer selve linket du finder mellem situationstegnene, højreklikker og vælger "kopiere". Så går du ind i det felt i det lille vindue på skrivebordet og højreklikker, og vælger "sæt ind", og dit link er kopieret.
Tryk nu på "Næste". Og så kommer følgende vindue op.
2016-05-24 (2).png
Nu skal du give dit link et navn, f.eks. "FF Ulæste indlæg" Så trykker du på "Udfør", og du har en genvej på dit skrivebord der fører dig direkte til de indlæg i FritForum du endnu ikke har læst.

Du kan gøre det samme med de af de øvrige links i dette indlæg du ønsker genveje til, men husk at give genvejene forskellige navne så du kan kende forskel.

2. Du kan også vælge at lægge linkene ind som favoritter i din browser. Følgende gælder for Internet Explorer 11 (Windows 10), men funktionen er meget lig dette i de øvrige browsere.

Kopiere linket som beskrevet i afsnittet om skrivebords genvejen ovenfor. Åben en fane i din browser og sæt linket ind i adressefeltet (højreklik i adressefeltet og vælg "sæt ind") og tryk på retur/enter tasten på din PC. Nu åbner FritForum der hvor du har ønsket det.
Tryk nu på stjernen (Favoritter) i øverste højre hjørne af din browser. Vælg nu "Føj til favoritter", og giv så linket et navn så det er nemt genkendeligt. Nu ligger linket i dine favoritter.

3. Du kan også vælge at lægge linket ind på din Favoritlinie. Og hvad er så det? Det er en menu linie der ligger i din browser lige under adresselinien. Min Favoritlinie ser sådan ud:
Screenshot_1.png
Klik evt. på billedet for at gøre det større.

Hvis ikke du i forvejen har en synlig favoritlinie, skal du lige synliggøre den. Det gør du ved at højreklikke i din browser hoved lige efter fanebladene og vælge "Favoritlinie". Nu kommer favoritlinien til syne.
Så kopierer du igen det link du ønsker at bruge og sætter det ind i adressefeltet i en ny fane i din browser og trykker på retur/enter tasten på din PC. Denne gang går du igen op og trykker på stjernen, men nu vælger du så "Føj til Favoritlinie". Nu står linket oppe i din favoritlinie og er altid ved hånden når du vil ind i FritForum.
Hvis den beskrivelse der står efter ikonet er lidt vel rigelig lang, kan du højreklikke på linket og vælge "Omdøb". Så kan du give linket et kortere navn.

4. Og endelig har du muligheden for at gøre FritForum til din startside.
Endnu engang skal du kopiere linket du ønsker at bruge, og åbne det i en ny fane. Så går du op i øverste højre hjørne af browseren og trykker på tandhjulet. Vælg "Internetindstillinger". Nu kommer dette vindue op.
Screenshot_2.png
Som det ses, har jeg to startsider der åbner hver gang jeg åbner Internet Explorer. FritForum og Facebook.
Du har nu to valgmuligheder.
A:Du kan trykke på knappen "Brug aktuel side", og så vil din eneste startside være FritForum.
Eller:
B: Du kan vælge at føje FritForum til den startside du allerede har ved at højreklikke på feltet som linket til startsiden står i og trykke "Sæt ind" (du har allerede kopieret linket, og når du endnu ikke har kopieret andet, så husker din PC den endnu så du bare kan sætte den ind uden først at kopiere den igen)
Du skal sikre dig at linkene til dine startsider står på hver sin linie i feltet.

Tryk på OK, og du er færdig.

Alle disse muligheder kan du bruge i flæng. Du er ikke begrænset til en eller to, men kan lave dem alle, og bruge dem når netop den måde er nemmest i situationen. God fornøjelse.
0 x

Besvar

Tilbage til "HowTo - Hvordan gør jeg?"