Mosel

Besvar
Brugeravatar
0037-PELP
Administrator
Indlæg: 2731
Tilmeldt: tirs 20. okt 2015 15:48
Fulde navn: Poul Erik Lind Pedersen
By: Kolding
Telefon 1: 40223221
Telefon 2: 24753221
Bilmærke: Kia Niro Plugin Hybrid
Camper mærke: CV Fendt
Model: Bianco Selection 390FH
Ã…rgang: 2021

Re: Mosel

Indlæg af 0037-PELP »

Hej,
Mosel og Rhinen er begge meget smukke, men Mosel er klart vores favorit. Vi er kommet der I mange år, enten som turens mål eller undervejs til andre steder.
Hvad skal man se? Først og fremmest floden, landskabet, vin markerne, de smukke byer og alle slottene o. s. v. Der er meget at se på.
Bernkastel-Kues er en af vores favorit byer. Trier mod syd og Koblenz mod nord er jo de "store" byer, men hele vejen langs den del af Mosel er der et utal af små, spændende byer med hver deres håndfuld vingårde der byder på smagsprøver og salg af god Mosel vin.
Der er stellpladser til AC over alt, men der er run på. Man opdager hurtigt man ikke er alene om ideen. Af pladser kan jeg nævne Minheim, Feiten I Longuich, Graach ved Bernkastel (mest grundet nem adgang til byen), Traben-Trarbach, Klüsserath og et utal af andre. Find nogen af dem dem her: https://dfac.dk/fritforum/viewforum.php?f=85
Resten finder du i Camper Contact.
Men har i tid og mod på den ultimative Mosel tur, så kør ned til Mosels udspring på vest siden af Vogeserne I Alsace, til en lille by der hedder Bussang. Her vælder Mosel ud af siden på en klippe og løber derfra i en 10 cm. bred bæk. Man kan følge floden op gennem Frankrig, Luxemburg og Tyskland, og se dens udvikling fra denne lille bæk til en mægtig flod der stadig har stor betydning som en af Europas store transportveje. Det er virkelig turen værd. Hele vejen finder man stellpladser, så ophold er ingen problem når man har AC.

God tur.
2 x
Med venlig hilsen
0037 Poul Erik Pedersen

Billede

0268-toniel
Indlæg: 1
Tilmeldt: ons 23. nov 2016 22:45
Fulde navn: Tony Nielsen
By: --
Telefon 1: --
Telefon 2: --
Bilmærke: --
Camper mærke: --
Model: --
Ã…rgang: 0

Mosel

Indlæg af 0268-toniel »

Vi har valgt Moseldalen og Rhienen som vores sommerferie iår. Har nogen tips til ruter og steder som vi bør se.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
1 x

Besvar

Tilbage til "Tyskland"